Verslagen evenementen

VERSLAGJE LEDENDAG 2018

Ledendag 2018

Zaterdag 8 september hield de WSVE de inmiddels traditionele leden dag . Deze is destijds tot stand gekomen nadat enkele jaren geleden werd besloten geen waterportfeesten meer te organiseren. Een van tradities is overgebleven, het stokvis knuppelen.. Rond 16.00 uur verzamelden enkele leden om het juk op te bouwen waarna er op de ton met stokvis kon worden gegooid. Na ongeveer een uur gooide Wim Schipper met een welgemikte worp de houten ton met zijn knuppel aan diggelen en kon de voorzitter de felbegeerde stokvis overhandigen aan de trotse winnaar. Inmiddels waren er bijna veertig leden met aanhang binnen gedruppeld. De kook annex bakploeg zorgde voor een goed verzorgde maaltijd die uit gekookte mosselen, hamburger/sate met frites bestond. Hierna werd er nog tot middernacht gefeest en geborreld. Deze dag is bestemd voor de leden door de leden. Hieraan werd door de aanwezigen goed gehoor gegeven, waarvoor hartelijk dank namens het bestuur, Johan Mol.

OPENING WATERSPORTSEIZOEN 2018
met bijzonder tintje

Zaterdag 26 mei jongstleden openden ruim 40 leden het nieuwe seizoen 2018. De voorzitter hief het glas, proostend op het aankomend seizoen, en sprak met mooi weer en veel vis in de Westerschelde de wens van vele leden uit.
De vele soorten vis, gerookte wijting, gebakken tong, poon en kibbeling aangeboden in een buffet smaakten iedereen bijzonder, er werd naar hartenlust gegeten.
Tijdens de bijeenkomst werd de kersverse Heer van Borsele, Peter Platschorre, opnieuw in het zonnetje gezet.
Voorzitter Gerard Menheere benoemde hem namens de vereniging tot ERELID, een titel die slechts weinig mensen is gegund binnen de vereniging.
Peter, ernstig ziek, is al meer dan veertig jaar lid van de WSVE en inmiddels 29 jaar penningmeester, daarnaast een bindende factor voor velen binnen de vereniging. Zichtbaar geemotioneerd en verrast nam hij de zelfgemaakte oorkonde in ontvangst na het dankwoord van Gerard voor al zijn inspanningen. Na de huldiging werd de oude verhalendoos weer eens geopend met mooie anekdotes en was het weer snel laat.

Namens secretariaat, Johan Mol.