Vangstberichten

Plaats hieronder uw vangstberichten

Een bericht toevoegen

(33)
>

(33) Marlijn

di, 22 mei 2018 16:17:05 +0000
email


Zondag 20 mei. Liet het weer het toe om naar de sluise hompels te varen .Na 1 en n kwart uur varen daar aangekomen .twas best nevelig tegen mistig aan toe.(Ga dus niet zonder navigatie apparatuur).Er lagen al verschillende boten geankerd dus daar bij gaan liggen. Gelijk volop beet en vis. Schar en n enkele wijting. De andere boten verkaste na n uur en gingen n eind verderop op rij lign. Tja tzal wel .we zijn niet zo bekend hier. Maar met vis aan de haak verkas je niet .De gehele dag konstant beet en schar. Totaal hadden we 122 mooie scharren en n paar teruggooi wijting. Dus dik tevreden naar huis gevaren .Als je is n dag vis wil vangen is het zeker de moeite waard om deze visstek te bezoeken .

(32) nofish

ma, 17 augustus 2015 19:44:43 +0000
email


Maandag 17 augustus.
Een dagje tong vissen.
"Mie n kop as n Slegge" om 7.oo uur naar de kaaie ,Boot in gereedheid gebracht en as n speer naar de bekende peale .Om 7.15 geankerd op 7 meter. Hier moest het gebeuren . De tongenstek van 2015. Al gelijk veel stroom en Heel veel rotzooi. Wat n bende. Toch binnen het uur 4 tongen ,maar toen viel het stil. ja rotzooi. Na n uur verkast naar ietsje dieper ,gelijk 2 tongen .Om 11.15 was het laag water .maar de stroom viel al veel vroeger weg .Ivm Dreigend aas te kort heb ik al ruim voor elf uur het anker gelicht en ben op het gemakje langs de plaat naar het Oude Manne plekje gevaren. Daar geankerd op 9 meter,4 En de vloed afgewacht ( Er werd bij de peale door alle vissers alleen met de eb gevangen)En wat bleek .n gouden gok .Al gelijk vanaf de eerste inworp beet .en tong . Ik heb daar gevist tot 14.00 uur en gevangen nog 7 bovenmaatse tongen 7 ondermaatse tongen en 2 botn. Totaal in het leefnet dus 13 tongen en 2 botn. Een prima vangst. Op de kaaie aangekomen en verwelkomt door een wat oudere visser mie de woorden julder aoltiet over da ouwe manne plekje Ik bin zo gek nog nie !! Ben ik zeer tevreden naar huis gegaan.

(31) nofish

ma, 25 mei 2015 10:26:29 +0000


Zondag 1e pinksterdag .Prachtig weer .Het was bladstil en de zon scheen volop. Op naar de sluise hompels..
Om half negen weg gegaan en om kwart over negen lag ik te vissen. Er lagen al n twintig tal boten dus ook maar in de buurt voor anker gegaan. Al gelijk vanaf de eerste inworp volop beet .wijting en schar maar al puf (ondermaats.)Na n uurtje werd de wijting minder en kwam er mooie schar boven van 25 cm. wat n vis. 2 of 3 tegelijk. het leefnet was dan ook goed gevuld. Op de marifoon regelmatig de andere vissers die ook klaagde over de puf .De bekende wiesje en de pirate waren ook aanwezig .Er werd niet veel verkast ,ik heb dat wel gedaan naar diep water 13 meter .maar o zo snel weer terug alleen maar wijting. Om half 4 waren de pieren van de Ellesdiekse wurmenboer op dus terug gevaren .Met een verbrande kop en een emmer vol mooie vis was het een prachtige visdag .Hopelijk word het 6 juni voor de Ellesdiekse wedstrijd op de hompels ook zo"n dag.

(30) nofish

ma, 1 december 2014 20:40:06 +0000


zaterdag 29 november.
Met een straffe oosten wind kracht 4 tot 5 toch gaan vissen .Om 9.45 lag ik bij de 8 op 11 meter.
De golven waren behoorlijk maar het was eb dus golven op de kop van de boot .De vis diende zich gelijk na de eerste ingooi aan. Wijting Gul en schar. De gehele dag fanatiek gevist dus geen erg in de kou en de wind ging na een uur vissen ook liggen. De kentering is bij een oosten wind nooit een lolletje ,het duurt eeuwig voor je weer op stroom ligt .En regelmatig alle lijnen in de war. Toch bleef de vis actief. Groot en klein.(Wijting)
Om half vijf de laatste hengel opgehaald en richting de kaaie . met 5 mooie scharren ,30 grote wijtingen en 7 mooie gullen was mijn visdag alweer een zeer geslaagde .Verschillende diepvriezen zijn weer gevuld.

(29) Zeewolf

di, 11 november 2014 17:09:18 +0000
email


5-11-14
Mooi dagje vrij van het werk dus lekker gaan vissen met pa. De moed zat er goed in dus vol verwachting de motor gestart en de hengels ingespannen. Nog een aantal bootjes vertrekken met ons de kaai uit. Volgens pa (die zal het wel weten...) een prima tijtje voor vandaag!
We hadden wat last van de mist dus orienteren was dan ook de hoofdzaak. GPS aanwezig maarja, die zat nog in de tas natuurlijk, maar na het eerste ''rooie tunnetje'' te hebben gevonden lagen we zo op de stek. Op zn ellesdieks: Bie du paele op un meter of negene!
Eerste worp al meteen een schar aan de haak, een goed begin....
Het water kwam op tot een uur of twee in de middag, planning was bij kentern van t tij richting borsele te gaan net voorbij de kabelborden, want volgens de kaaistatistieken werdt er over t hoge daar lekker gul gevangen.
Na een paar uur viel de vangst echter nog wat tegen, zeker wat betreft de kabeljauw. Tot een uur of half twee liep de teller tot 4 scharren, 2 gulletjes, aantal wijtingen, 1 joekel van een bot. Verder aardig wat ondermaats spul bovengehengeld.
Opvallend vond ik dat de beten slecht te zien waren wat voor mij het vissen minder spectaculair maakt. Af en toe dus een complete verassing bij het controleren van het aas....
Affijn, de scherpte ging er een beetje af en we kregen de afweging om zoals de planning al een beetje aan gaf te verkassen richting kabelborden aan de ''rooie kant''. Leuke blijft wel de eeuwige discussies: Dan zu je 't zie oh straks noe a me verkasse, behunne ze ier te vangen! Nee mae ze e di vorige weke echt lekker uvange over t laege dus dat gi me doe! Om t enigzins kort te houden; over t hoge over t laege, vee waeter weinig waeter, ofhouwers dwarrellijn, groene kant rooie kant..... Je kunt r hin piel op trokke, einde discussie en richting kabelborden!
Daar aangekomen zag ik dat er wat schepen bezig zijn met stortwerkzaamheden. Niks mee te maken, hier moet t gebeuren! Zo gezegd zo gedaan; anker uit en vissen! Gelukkig kwam de stroom er al vrij vlot weer in. Met een nieuwe lading moed op kabeljauw dus de tweede helft van de visdag. We vingen al snel een paar scharren erbij en ik gaf al aan dat ik een leuk zooitje schar mijn visdag helemaal goed maakt! Naast een aantal wijtingen bleven de wat grotere gullen uit. Vergeleken met de vorige stek, waar de beten slecht te zien waren hadden we hier toch echt regelmatig beet, maar dat valt tegen als je ophaalt en er zit niets aan je haak als een verzope wurm. ''wat zou dat noe weze eej oalmae??'' Te grote haken voor de schar? Te vee jagermeister? zeit t mae!? Het werd zachtjes aan tijd om het anker weer op te halen en we besloten dit dan ook maar te doen. Het is weer leuk geweest. Al terugvarende de balans beetje opgemaakt en tot de conclusie komende dat we best leuk hebben gevist ondanks de uitblijvende kabeljauw! Benieuwd waren we natuurlijk naar de vangsten van de collegas. Aangekomen in de kaai bleek ook iedereen al terug te zijn en de vangsten waren niet vet!
Al met al een mooi dagje vissen! Zonder dalen geen pieken en andersom ;)

Vangst: 6 scharren, 2 gulletjes, 6 wijtingen, 1 bot, en een berg klein spul (voornamelijk wijting).

(28) meriete

za, 11 oktober 2014 13:57:48 +0000


11 oktober, van 8:00 tot 15:00, over léég, 10 mooie gullen en 7 tongen bie de E9 op 8m.
merge kunne me nie - oktoberfest 4453

(27) nofish

zo, 17 augustus 2014 12:29:24 +0000


zaterdag 16 augustus
Het weer bericht was goed windkracht 3 a 4 uit het westen dus met veel pieren erop uit.Om half tien lag ik bij de PAAL op 8 meter. Het eerste buitje bood zich al aan. Rond elfen al 4 tongen en een bot .Twijfel of ik terug zou gaan naar de kaaie .Maar nee het tij uitgevist tot 16.00 uur.
De wind ging naar zuidwest kracht 5 . Het viste voor geen meter . Alles in de war .tleek wel kermis.
Toch 12 tongen en 8 botten gevangen.De dag kon niet meer kapot.
Alle tongen gevangen aan de weegschaal

.

(26) makreelvissers

vr, 8 augustus 2014 14:35:34 +0000


Donderdag 31 juli j.l. zijn we met 6 W.S.V. leden op de makreel geweest, vanaf de Maatje Adriana .Vanuit Neeltje Jans .Vertrokken om 7.30 en gelijk bericht van de schipper het is niet vet met de vangst en veel en ver varen .Om 9.45 de eerste ingooi ! geen vis. half uurtje varen geen vis .Via de intercom riep de schipper om dat hij over ging op plan B. (wij as een speer naar de bar plan B van bier) een uurtje varen naar een wrak. Daar aangekomen gelijk makreel aan de haak niet veel maar toch. Iedereen ving zijn visje zelfs gul kwam aan dek. rond de klok van 14.00 uur de laatste ingooi . Het was niet vet maar wel een gezellige dag. Voor de thuisblijvers niet te geloven maar het water stond echt smerig. Golfen van 2 meter waren geen uitzondering . Resultaat was dan ook dat bij aanvang van de terugvaart wij een plens water over ons kregen waar je van rilt .(tja even niet opletten) de lol was er niet minder om. Rond 18.00 uur waren wij weer thuis Namens de wsv bedankt voor het gebruik van het dorpsbusje.

(25) Stern

wo, 4 juni 2014 10:31:12 +0000


Dinsdagavond op het ouwe mannenplekje verwoede pogingen gedaan om eens een mooi zetje tong te scoren. Sterke stroming en veel aas nodig! De tong bleef waar hij was. Twee stuks en drie gigantische botten waren het povere resultaat.

(24) Cobra

zo, 1 juni 2014 19:58:13 +0000


zo 1-06 lekker gevist met het zonnige weer en nog lekker gevangen ook
5 grote botten en 4 grote tongen

(23) Jan

zo, 9 maart 2014 21:10:09 +0000


Akki Yoyo vandaag 09-03-2104 ook weer wezen vissen prachtige dag weer , en met de vangst van 5 gullen en 2 wijting kon de dag niet meer stuk ,

(22) Jan

zo, 9 maart 2014 20:59:44 +0000


Akki Yoyo 05-03-2014
Vandaag woensdag ook nog even gevist ook weer voor steendamme 5 gullen ,zaterdag samen met Peter Zweemer gevist na een goede vangst van de laatste dagen was dit toch wat mindere dag om 08.00 in dichte mist naar groen overgestoken ,na even vragen aan post Terneuzen of er geen scheepvaart was .
Bij de 7 een uurtje of 2 gevist na optrekken zijn we weer naar de rooie kant gevaren en daar de rest van de dag gebleven .Het leukste van die dag was even bijpraten in het clubgebouw onder het genot van een drankje ,en over de vis die dag zullen wij het maar niet meer hebben 9uur vissen ,3 wijting .Ja het is niet altijd feest !!!!!!

(21) Jan

zo, 9 maart 2014 20:15:07 +0000


Akki Yoyo 04-03-2014
Vandaag met Richard de Pree gevist ,om 0700 uitgevaren Richard ving na half uurtje de eerste gul voor het schorre ,toen naar groen bij boei 7 nog 3 bijgevangen .
Na een poosje liep de stroom er uit en wij naar rood voor steendamme waar wij de rest van de dag gevist hebben en nog 8 mooie gullen gevangen 1 hele mooie dikke 3kg en 79 cm lang ,rond 15.30 weer terug in de haven met 2 goed gemutste vissers !

(20) Akki Yoyo

za, 25 januari 2014 12:44:09 +0000


25 Januari.
Vanmorgen vroeg uit de veren ,nou ja vroeg 06.15 koffie gezet en spullen bij mekaar gezocht en naar de kaaie . Ik ben weer voor het schorre gann liggen ,op het ouwe venter plekje goed stekje trouwens !!!
Om 07.15 uitgevaren net nog uurtje op de vloed gevist eeerst 1 mooie wijting en even later mooie gul en dikke schar .Het tij gekeerd en hup nog 2 gullen en 1 wijting erbij ,Om 1100 lag ik weer in de haven.
Je kunt zeggen met een zeer tevreden schipper .

(19) Stern

wo, 22 januari 2014 16:50:16 +0000


Vanmorgen met veel moraal boven de tunnel gelegen. Na den supervangsten van Jan dachten we aan grote aantallen, niets was minder waar! Vanaf 09.30 uur tot 15.15 uur gevist voor 3 kabeljauwen en 5 scharren. Kon beter maar tevreden!

(18) Akki Yoyo

ma, 20 januari 2014 19:42:55 +0000


Maandag 20 jan .
Vandaag weze visse ,vroeg uit de veren en om 05.30 de schelde op heel de dag voor het schorre gelegen .
na een uur had ik de eerste gul binnen en wat wijting , om 15.30 ben ik richting haven
met 11 wijting en 17 gullen ,dus een prachtige vis dag .

(17) peter + arjo

di, 14 januari 2014 14:52:03 +0000
email


zondag 12 jan 2014
Prachtig weer om te vissen met Punky
s'morgen om 9.15 vertrokken naar de groenekant van de middenplaat tussen de 2 de en 3 de boei
geankert op een diepte van 14 meter en gaan .
binnen een uur 3 mooie gullen en een paar groote wijtingen van bijna 40 cm
we hebben hier gevist tot 11.30 toen hielden de beeten op. en van wege de rollende golven waardoor arjo ziek werd. Vandaar verkast naar de groenekant tegen over de kaai. hier waren geen golven we zijn achter leo en jan gaan liggen want die vingen volop vis Hier hebben we nog 2 gullen en 4 mooie scharren + diverse wijtingen bij gevangen. om 3 uur ging het te veel stromen en zijn we maar terug gevaren .
Toch leuk gevangen deze dag .

(16) Akki Yoyo

za, 4 januari 2014 19:56:58 +0000
email


Vandaag weer nie weze visse !!

(15) Meriete wee

ma, 30 december 2013 19:11:05 +0000


Nog een aanvulling trouwens op onderstaande, beste aas: Mesheften!! Ander aas was 5 ons pieren (okk prima) en 10 franse tappen, da was niks.

(14) Meriete

ma, 30 december 2013 19:05:08 +0000


29 december '13. Bie Meriete over 't ôge geprobeerd an de rooie kant, toet net vorbie de kabelborden gevaere, en op ca 13m voe anker ehîn. Na een uur enkel ondermaatse wijting en een enkele mooie schar op evist te ehn bin me verkast richting dn diek, op 9m, dî c.a. 10 mooie schar evange en 10 á 15 (redelijk) mooie wijting. Bie doad tij verkast voe schar voor't havetje (op 10m) mae dî ehn me op een mooi gulletje na nie vee byzonders evange. Al met al een emmertje vis, mae hin zakke vol kabeljauw! Jammer..

> Naam *


 E-mail


 Website


 Bericht *

* Verplicht

Anti-spam maatregel
Gelieve de tekst/cijfer-combinatie in het veld in te geven.
captcha